De tien belangrijkste conclusies uit het onderzoek inkomend toerisme 2014

Op 23 april nam minister Kamp (EZ) de resultaten in ontvangst van het NBTC onderzoek naar inkomend toerisme 2014. In een eerste reactie vroeg de minister aandacht voor o.a. betere spreiding van de toeristen over heel Nederland en samenwerking met overheden, vervoersmaatschappijen en natuurorganisaties.

De tien belangrijkste conclusies uit het NBTC onderzoek naar inkomend toerisme:

1. Sterke groei van het inkomend toerisme; Het aantal internationale bezoekers aan Nederland is sinds 2000 met 40 procent gestegen naar bijna 14 miljoen in 2014. België en de zogenaamde BRIC-landen laten procentueel de sterkste groei zien. In absolute aantallen blijft Duitsland met bijna vier miljoen bezoekers met afstand de belangrijkste herkomstmarkt.

2. (Korte) vakantie belangrijkste bezoekmotief: Ruim twee derde van de buitenlandse bezoekers komt voor een vakantie naar Nederland (vergelijkbaar met 2009). Een stedentrip en een vakantie aan de kust zijn de meest populaire vakantietypen. De verblijfsduur is veelal relatief kort (55% komt voor een verblijf van een tot drie nachten). De meeste vakantiegangers komen uit Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder op Pretwerk >